Како работи AceScreen

Знаеме колку е тешко да се најде рамнотежа помеѓу одржување на буден екран и заштеда на енергија од батеријата на уредот со Android. Но, ние веруваме дека AceScreen само го сфаќа како што треба. Затоа нашата апликација нуди два начини на работа. Ова им овозможува на апликацијата да се прилагоди на речиси секоја ситуација во секојдневниот живот.

Автоматски режим

Во автоматскиот режим, AceScreen користи сензори (како што се акцелерометар, жироскоп, близина, итн.) и други достапни информации (како дали се користи приклучна станица или тип на полнач, доколку е поврзан) да ја заврши работата.

 • Уредот се држи во рака. Кога корисникот го држи уредот во рака, апликацијата го одржува екранот вклучен.
 • Уредот е навален. Кога телефонот или таблетот се навалува, макар и малку, апликацијата с keeps уште го одржува екранот буден! Вие исто така сакате да читате додека јадете, нели?
 • Апликации за никогаш за спиење. Изберете ги апликациите за кои сакате екранот секогаш да остане вклучен.
 • Уредот е во хоризонтална положба. Ако го поставите уредот на рамна површина и не го користите некое време, екранот наскоро ќе се исклучи. С Everything се случува автоматски, повеќе не треба да го притискате копчето за вклучување за да го постигнете тоа.
 • Уредот се полни или е приклучен. Специјални опции ако често ја користите приклучната станица или го чувате уредот на полнење. За секој тип на приклучок и режим на полнење, можете да поставите алтернативно правило.

Рачен режим

Понекогаш можеби ќе сакате екранот да не се исклучува под никакви околности. За такви случаи, рачниот режим е вистинската работа.

човек во бел фустан кошула држи паметен телефон
жена се смее додека го користи телефонот

Клучни карактеристики

Од почетокот на креирањето на апликацијата, нашите главни приоритети беа следниве:

 • Доверливост. Вие, како корисник, мора да бидете сигурни дека апликацијата не ве изневерува во најнеповолниот момент.
 • Леснотија на користење. Не сакаме да се изгубите во еден куп поставки. Стандардната конфигурација треба да биде соодветна за повеќето корисници.
 • Компатибилност. AceScreen поддржува широк спектар на уреди. Нашата апликација може да работи и на стари телефони од далечната 2015 година и на водечки модели од следната генерација.
 • Заштита на заклучен екран. Го заштитува вашиот заклучен екран од случајни допири кога уредот е во тесен и затворен простор. Ако вашиот уред е во вашиот џеб или ранец и екранот се вклучи случајно, AceScreen веднаш ќе го исклучи екранот. Така, ќе ви помогне да избегнете ненадејна неочекувана репродукција на музика, случајно бирање броеви на телефонот, глупави одговори на пораки и трошење на батеријата на телефонот.
 • Внимателно користење на ресурсите. Апликацијата треба да ја зачува енергијата на батеријата и нежно да користи други ресурси на уредот. На пример, AceScreen автоматски ќе паузира кога рачно ќе го исклучите екранот.
 • Стилски. Одлични икони, илустрации и фотографии од Ionicons, Unsplash, Freepik и SVGRepo кои ќе ги воодушеват вашите очи.
 • Приватност на корисникот. Без шпионирање на корисници, без наметливи реклами, само потребни дозволи за правилно функционирање.

Главните предности на AceScreen

Еве далеку од комплетна листа на предности на апликацијата AceScreen:

 • Нема реклами. Разбираме дека апликацијата за комунални услуги треба да биде што е можно незабележлива. Затоа, огласите овде не се на место.
 • Модерен и ажуриран. AceScreen работи на уреди од најновата генерација кога повеќето алтернативни апликации едноставно не успеваат. Ние се обидуваме да ги земеме предвид особеностите на специфичните уреди објавени од големите производители како што се Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo, Vivo, Motorola, Realme, Amazon, LG, Sony, OnePlus, Asus, Lenovo, ZTE, Alcatel и така натаму.
 • Делумно софтвер со отворен код. Безбедносно чувствителните делови на нашата апликација се со отворен код и достапни во нашето јавно складиште на GitHub. Ова им овозможува на секој што сака да го проучува изворниот код, да ги изрази своите размислувања и, ако сака, да придонесе.
 • Услуги на клиентите. Наш приоритет е да ви овозможиме беспрекорно искуство со користење на нашата апликација. Затоа постојано ги поправаме грешките, а исто така работиме на подобрување на стабилноста, перформансите и пристапноста на AceScreen.
Човек стои пред сивиот wallид држејќи ги слушалките и телефонот.